Weekend menu

Zupa / Soup

KRUPNIK NA WĘDZONYCH ŻEBRACH WOŁOWYCH

BEEF BARLEY SOUP

18 zł

Przystawka / Starter

SAŁATKA ZE ŚLEDZIA BAŁTYCKIEGO, JABŁKO, SELER NACIOWY, KWAŚNA ŚMIETANA

BALTIC HERRING SALAD, APPLE, CELERY, SOUR CREAM

22 zł

Dania główne / Main course

SZNYCEL CIELĘCY, JAJKO SADZONE, ZIEMNIAK, SAŁATKA Z MARCHWI I POMARAŃCZY

VEAL SCHNITZEL, FRIED EGG, POTATO, CARROT AND ORANGE SALAD

42 zł

BURGER WOŁOWY, MAJONEZ GRZYBOWY, BEKON, SAŁATY, PLACEK ZIEMNIACZANY, MARYNOWANA PIECZARKA

BEEF BURGER, MUSHROOM MAYONNAISE, BACON, SALAD, POTATO PANCAKE, PICKLED CHAMPIGNON MUSHROOM

29 zł

MOSKOLE ZE SMAŻONĄ WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ, DERENIEM, MARYNOWANĄ CEBULĄ I ŚWIEŻYM MAJERANKIEM

MOSKOL PANCAKES WITH CHICKEN LIVERS, DOGWOOD, PICKLED ONION AND FRESH MARJORAM

38 zł

PIECZONY BURAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIECZARKĄ, ZIEMNIAKIEM, SZPINAKIEM I SOSEM Z WARZYW OKOPOWYCH

BAKED BEETROOT IN PUFF PASTRY WITH CHAMPIGNON MUSHROOM, POTATO, SPINACH AND ROOT VEGETABLE SAUCE

34 zł

Deser / Dessert

PTYŚ Z KREMEM KAWOWYM I LODAMI CZEKOLADOWYMI

COFFEE CREAM PUFF AND CHOCOLATE ICE-CREAM

18 zł

Menu serwujemy w sobotę i niedzielę w godzinach 12.00 – 17.00