Weekend menu

Zupa / Soup

ZUPA Z BOTWINY / ŚMIETANA SZCZECINIECKA / KOPEREK

Beet leaves soup / sour cream / dill

16 zł

Przystawka / Starter

GRILLOWANE SZPARAGI / WĘDZONA PALIA / SZPINAK / SZCZYPIOR / SOS HOLENDERSKI

Grilled asparagus / smoked salmon trout / spinach / chives / dutch sauce

22 zł

Dania główne / Main course

GOTOWANY SANDACZ W MAŚLE / KLUSKI ŚLĄSKIE / BROKUŁ / SZPINAK / BESZAMEL CYTRYNOWY

Zander / potato dumplings / broccoli / spinach / lemon bechamel

48 zł

POLIKI WOŁOWE / PUREE ZIEMNIACZANE Z SELEREM NACIOWYM / GRILLOWANA MŁODA KAPUSTA / GLAZURA WOŁOWA

Beef cheeks / mashed potatoes with celery / grilled cabbage / beef glaze

48 zł

ZIELONE RISOTTO / GLAZUROWANE SZPARAGI / BÓB / CZOSNEK NIEDŹWIEDZI

Green risotto / glazed asparagus / fava bean / wild garlic

36 zł

KOTLECIKI Z KALAFIORA / GLAZUROWANE SZPARAGI / SUSZONE ŻÓŁTKO / SZPINAK / SOS Z BRĄZOWEGO MASŁA / ORZECH LASKOWY

Cauliflower chops / asparagus / cured egg yolk / brown butter sauce / spinach / hazelnut

38 zł

Deser / Dessert

TARTA CYTRYNOWA / BEZA WŁOSKA / LODY WANILIOWE

Lemon tart / italian meringue / vanilla ice cream

16 zł

Menu serwujemy w sobotę i niedzielę w godzinach 12.00 – 17.00