Zespół i nagrody

Adam Adamczak szef kuchni oraz właściciel restauracji Oskoma

 

Swoja prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął pięć lata temu, gdy podjął pracę w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Został zatrudniony na stanowisku kucharza, ale jego pracowitość i pasja do gotowania sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni Concordia Taste. W tym czasie udało mu się zdobyć m.in. I miejsce w Magazynie kulinarnym „Kuchnia” jako Kucharz odkrycie roku 2012. Przygotował również kolacje na Festiwalu Trans Atlantyk- Cooking up gdzie zaserwował swoje autorskie menu. Brał udział w kolacji Wine & Food Noble Night 2014.

W 2015 roku trafił do czwartej edycji programu Top Chef, gdzie trafił do finałowej trójki.
Wyróżniony w Przewodniku Gault et Millau jako Młody Talent 2015. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2016. Zdobywca tytułu Szef Jutra edycji Gault & Millau Tour 2017. Nominowany do tytułu The Best Chef Award 2017 (jako jedyny reprezentant Poznania, jako jeden z szcześciu Polaków, obecny na liście TOP300 Szefów Kuchni z całego świata).

Obecnie Szef Kuchni i właściciel Restauracji Oskoma w Poznaniu, w której serwuje swoje autorskie menu.