Pora na gęsinę!

11 listopada – nasze najważniejsze narodowe święto, Święto Niepodległości. W rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości zadbajmy o polską tradycję.

Kiedyś świętowano ten ważny dzień w rodzinnej atmosferze, śpiewano patriotyczne pieśni oraz biesiadowano przy rogalach marcińskich i gęsinie.
Gęsina na św. Marcina była potrawą tak ważną, jak pierogi z kapustą i grzybami na stole wigilijnym. Aby tradycji stało się zadość, skosztujmy tę naszą, narodową gęś i powspominajmy stare czasy.

Nasz Szef Kuchni Adam Adamczak przygotował dania oparte na wielkopolskiej gęsinie, która najlepiej smakuje w listopadzie.
Dla wszystkich ceniących sobie dobre, rodzime wina, które podkreślą smak gęsiny, przygotowaliśmy ofertę polskich win z Winnic Kojder i Winnicy Doliny Samy .

Na gęsinę zapraszamy od 10 do 12 listopada od godz. 12.

Menu z gęsiną dostępne na https://www.facebook.com/restauracjaoskoma