Menu degustacyjne

4 daniowe

| AMUSE BOUCHE |

TARTA Z WIELKOPOLSKIM SEREM SMAŻONYM, PIGWA, PODGRZYBEK, RYDZ, KURKA

TART WITH GREAT POLAND FRIED CHEESE, QUINCE, BAY BOLETE, SAFFRON MILK CUP, CHANTERELLE

JESIOTR Z GOSPODARSTWA „ZIELENICA”, BÓB, SŁONINA DOJRZEWAJĄCA, KALAREPA, SOS Z RAKÓW, BIAŁA PORZECZKA

STURGEON FROM “ZIELENICA” FISH FARM, FAVA, LARDO, TURNIPCABBAGE, CRAYFISH SAUCE, WHITE CURRANT

| MIDDLE COURSE |

PIERŚ Z KACZKI, FOIE GRAS Z JABŁKIEM, DYNIA PIŻMOWA, ŻÓŁTY BURAK, KASZANKA, SUSZONE OWOCE

DUCK BREAST, FOIE GRAS WITH APPLE, BUTTERNUT SQUASH, YELLOW BEETROOT, BLOOD SAUSAGE, DRIED FRUITS SAUCE

MAKOWIEC, MARCEPAN, JABŁKO PIECZONE W SIANIE, CYNAMON

POPPY SEED CAKE, MARZIPAN, HAY BAKED APPLE, CINNAMON

| PETIT FOURS |

CENA 175 ZŁ / OSOBA

6 daniowe

| AMUSE BOUCHE |

TARTA Z WIELKOPOLSKIM SEREM SMAŻONYM, PIGWA, PODGRZYBEK, RYDZ, KURKA

TART WITH GREAT POLAND FRIED CHEESE, QUINCE, BAY BOLETE, SAFFRON MILK CUP, CHANTERELLE

TATAR Z SARNY, KRAKERS Z ŻOŁĘDZI, MUSZTARDA Z DZIKĄ POZIOMKĄ, LIŚCIE BUKU

ROE DEER TARTAR, ACORN CRACKER, MUSTARD WITH WILD STRAWBERRY , BEECH LEAVES

BARSZCZ Z KISZONYCH BURAKÓW NA WĘDZONEJ GĘSI, SALCESON Z GĘSINY, OBWARZANEK, PASZTET Z GĘSICH WĄTRÓBEK

SOUR BEET BORSCHT WITH SMOKED GOOSE, GOOSE BRAWN, PRETZEL, FOIE GRAS

| MIDDLE COURSE |

JESIOTR Z GOSPODARSTWA „ZIELENICA”, BÓB, SŁONINA DOJRZEWAJĄCA, KALAREPA, SOS Z RAKÓW, BIAŁA PORZECZKA

STURGEON FROM “ZIELENICA” FISH FARM, FAVA, LARDO, TURNIPCABBAGE, CRAYFISH SAUCE, WHITE CURRANT

PIERŚ Z KACZKI, FOIE GRAS Z JABŁKIEM, DYNIA PIŻMOWA, ŻÓŁTY BURAK, KASZANKA, SUSZONE OWOCE

DUCK BREAST, FOIE GRAS WITH APPLE, BUTTERNUT SQUASH, YELLOW BEETROOT, BLOOD SAUSAGE, DRIED FRUITS SAUCE

MAKOWIEC, MARCEPAN, JABŁKO PIECZONE W SIANIE, CYNAMON

POPPY SEED CAKE, MARZIPAN, HAY BAKED APPLE, CINNAMON

| PETIT FOURS |

CENA 210 ZŁ / OSOBA