Grandprix magazynu wino 2017

Już w najbliższy weekend 27-29 października Tor Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie zmieni
się w miejsce spotkań miłośników wina. Odbędzie się tutaj XII Gala Grand Prix Magazynu Wino.

Jest to największa i najważniejsza impreza winiarska w Polsce. Wydarzenie, w czasie którego świat
wina miesza się ze światem kultury, biznesu i finansów.

Podczas piątkowej kolacji galowej, na której zostaną wręczone najważniejsze w kraju nagrody
winiarskie swoje autorskie dania zaserwuje, aż sześciu Szefów Kuchni z czterech stron Polski.

Gospodarz kolacji:
Adam Adamczak – szef kuchni restauracji Oskoma w Poznaniu, tegoroczny zdobywca nagrody „Szef
Jutra” Gault & Millau Tour 2017 w regionie Wielkopolska i Dolny Śląsk.

Zaproszeni szefowie:
Lech Pluciński – członek Poland National Culinary Team OSSKIC, obecnie trener reprezentacji
polskiej na Olimpiadzie Kulinarnej w Luxemburgu.
Marcin Popielarz – szef kuchni restauracji Biały Królik w Gdyni, zwycięzca międzynarodowego
półfinału konkursu S.Pellegrino Young Chef 2017 w Europie Środkowo-Wschodniej.
Michał Stężalski – szef restauracji Szara Gęś w Krakowie, tegoroczny zdobywca Wine&Food
Noble Night w aż trzech kategoriach.
Krzysztof Nawrocki – szef nowo powstającej restauracji Artichaut w podwarszawskim
Konstancinie, wicemistrz Kulinarnego Pucharu Polski w 2012 r.
Maciej Rosiński- szef kuchni restauracji Affogato w łodzi, trener Narodowej Reprezentacji
Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016, z którą zdobył brąz i srebro.

Więcej informacji o XII Grand Prix Magazynu Wino znajdziecie Państwo pod linkiem:
http://magazynwino.pl/Shopping/Event/274