Gęsina

11 listopada – nasze najważniejsze narodowe święto, Święto Niepodległości. W rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości zadbajmy o polską tradycję.

Kiedyś świętowano ten ważny dzień w rodzinnej atmosferze, śpiewano patriotyczne pieśni oraz biesiadowano przy rogalach marcińskich i gęsinie.

Gęsina na św. Marcina była potrawą tak ważną, jak pierogi z kapustą i grzybami na stole wigilijnym. Aby tradycji stało się zadość, skosztujmy tę naszą, narodową gęś i powspominajmy stare czasy.

Nasz Szef Kuchni Adam Adamczak przygotował pięciodaniowe menu oparte na gęsinie, która najlepiej smakuje w listopadzie.

Dla wszystkich ceniących sobie dobre, rodzime wina, które podkreślą smak gęsiny, przygotowaliśmy degustacje 5 win z Winnicy Gostchorze oraz Winnic Wzgórz Trzebnickich.

Na gęsinę zapraszamy od 10 do 12 listopada od godz. 12.